Aanmelden 2022 editie

Culinair  genieten met aandacht voor pure smaken en minder zout bij restaurants in heel Nederland. Dat is waar de Restaurant Driedaagse voor staat. Vorig jaar zou het de grootste editie ooit worden, maar in plaats daarvan sloot de horeca afgelopen maart noodgedwongen haar deuren. Waarmee ook het jaarlijkse smaakevenement niet doorging. In 2022 krijgen we een nieuwe kans, iedereen kan weer uit eten. Weliswaar met de coronapas, maar de restaurants zitten evengoed vol. We hebben het gemist.

Nieuw jasje met smakelijk alternatief

Opnieuw staan er voor de horeca zware maanden voor de deur. Gelukkig blijven veel restaurateurs met een positieve blik vooruit kijken. En  hebben verschillende restaurants zich al weer opgegeven voor de komende editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse.nl.

Doe ook mee!

Verras ook jouw gasten tijdens de actieweek met een smaakmakend tastingmenu voor lunch of diner. Waarbij chefs koken met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers, en natuurlijk minder zout.

Online aanmelden

Fijn dat je mee wilt doen aan de Restaurant Driedaagse van De Nierstichting. Je kunt hieronder een account aanmaken. Wij moeten dan eerst je account goedkeuren voordat je aan de slag kan. Via e-mail houden we je op de hoogte. Nadat je account is goedgekeurd, kun je je restaurantgegevens invoeren en de menu’s opgeven die je wilt gaan serveren tijdens de restaurantweek. Succes!

Gebruik hier de naam van je restaurant, zonder spaties.
E-mailadres van je account op restaurantdriedaagse.nl. Een e-mailadres voor reserveringen kan je later vastleggen.

Nog even in een notendop: doe je mee, dan…

  • Ondersteun je onze boodschap: minder zout, meer smaak!
  • Serveer je tijdens actiedagen een smaakvol tasting menu (minimaal 3 gangen) en/of take away box/ gerechten met aandacht voor minder zout. De prijs bepaal je zelf.
  • Promoot je het evenement actief voor en tijdens de actiedagen
  • Doe je tijdens de actieweek minimaal 3 van de 7 dagen mee

Profiteer van extra exposure

De Restaurant Driedaagse richt zich helemaal op de kracht van smaak. Deelname eraan is gratis. Aan deze actie zijn geen marketingorganisaties verbonden, en restaurants hoeven geen korting te geven op de zoutbewuste tasting-menu’s. Je betaalt daarnaast geen afdracht. Als deelnemer maak je onderdeel uit van een mooie en verantwoorde culinaire vertegenwoordiging. Bovendien profiteer je van extra exposure en inspiratie van partners, die verbonden zijn aan het event. Ook ontvang je promotiematerialen en een toolkit vol relevante informatie over zout.

Prijzen en aantal gangen bepaal je zelf. Alle deelnemende restaurants worden door ons vermeld op restaurantdriedaagse.nl. Op deze site kunnen gasten eveneens kosteloos een tafel reserveren bij een restaurant naar keuze. Deze website wordt door ons met een campagne ondersteund.

Zoutbewust eten
Met de Restaurant Driedaagse wil de Nierstichting mensen bewuster maken van hun zoutgebruik. Want eet je te veel zout, is dat slecht voor de  gezondheid. Om je een idee te geven: op jaarbasis eten wij gemiddeld een kilo zout te veel. En dat per persoon! De hoogste tijd om te minderen dus, en zo nierschade te voorkomen. Wist u dat ruim 1,7 miljoen Nederlanders kampt met chronische nierschade? Vaak zonder dit zelf te weten. Dat is zorgelijk. Met de Driedaagse willen we je laten proeven dat minder zout betekent: meer smaak én gezonde nieren.