Nierstichting Restaurant DrieDaagse in Magazine Lekker

Minder zout, meer plezier is het thema van de Nierstichting Restaurant Driedaagse; ook in de nieuwste editie van het toonaangevende culinaire magazine Lekker 500!

Culinaire top in Nederland omarmt de driedaagse!

Topchefs en tevens ambassadeurs van de Nierstichting Restaurant Driedaagse waaronder SVH Meesterkok Wilco Berends van restaurant De Nederlanden, SVH Meesterkok Menno Post van Olivijn en chef-koks Ferry van Houten van Het Bosch @ the Waterfront en Marko Karelse van Villa la Ruche onderstrepen dit.

Menno Post: ‘Ik wil mijn gasten laten zien en proeven dat het ook anders kan.’ Wilco Berends sluit zich hierbij aan: ‘Door de Driedaagse word je als chef uitgedaagd om niet direct naar het zoutvaatje te grijpen, maar om naar alternatieven te zoeken.’

Voor partner Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de gezondheid van de gast een zeer belangrijk thema. Bernadet Naber, woordvoerder van KNH: ‘Met de Restaurant Driedaagse willen we onze gasten en het Nederlandse publiek bewuster maken van minder zout eten.’ Naast KHN zijn o.a. ook Resengo, Vitam en Scelta Mushrooms partners van de Nierstichting Restaurant driedaagse 2019.

Deelnemers uit lijst

Lekker-500-icoon-NRD

In de top 500 kun je deelnemende restaurants (2018 en/of 2019 reeds bekend) herkennen aan het icoontje. Wil jij ook met jouw restaurant deelnemen? Meld je dan aan.

Reserveren?

Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse proef je hoe smaakvol pure ingrediënten zijn en eten met aandacht voor minder zout is. Vanaf december kun je via www.restaurantdriedaagse.nl reserveren bij een deelnemend restaurant.

Op zoek naar inspiratie?

De deelnemende restaurants aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse zullen zorgen voor de nodige inspiratie! Wil je nu alvast een check doen hoeveel zout jij dagelijks binnenkrijgt? Of kun je niet wachten en wil je thuis al aan de slag? Check met de Zoutmeter hoeveel zout jij per dag binnenkrijgt.