Nieuws van De Nierstichting over (koken met) minder zout

Coronaproof en zoutbewust uit eten, zonodig thuis

Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse (22-28 maart 2021) Bussum, 26 oktober 2020 – Om er zeker van te zijn dat de komende editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse volgend jaar doorgaat is er een take away optie toegevoegd. …

Hart onder de riem horeca – speciale online uitzending

Er ontstaan momenteel talloze mooie initiatieven binnen de horeca. Zo zendt Nierstichting partner Koppert Cress vanavond een speciale online TV uitzending uit ‘Hallo HORECA, wat doe jij?’ om de horeca een hart onder de riem de steken…

Hart onder riem voor horecaondernemers en onze zoutbewuste partners

,
De maatregelen van het kabinet in de aanpak van het coronavirus raken inmiddels heel Nederland. Als gezondheidsfonds leveren ook wij onze bijdrage aan het tegengaan van besmetting en verdere verspreiding van het coronavirus. Wij voelen deze…

Nederlandse chefs strelen de tong

Op 5 maart mooie exposure in het AD en MAX Magazine over de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Vorig jaar serveerden ruim 120 restaurants een zoutbewust menu en ontvingen meer dan 3800 gasten. Doe jij dit jaar ook mee?

Chef-kok Arrie Stomp wint Lekkerste Wintersoep met Minder Zout

Vanmiddag werd Arrie Stomp van restaurant Sabrosa met zijn wintersoep ‘Winterse pindasoep’ verkozen als winnaar van de ‘Lekkerste Wintersoep met minder Zout’. De Nierstichting is samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) initiatiefnemer.…
Tim Golsteijn nieuwe ambassadeur

Chef-kok Tim Golsteijn nieuwe ambassadeur

Tim Golsteijn, chef-kok van het Michelinster bekroonde Bougainville in Amsterdam verbindt zich als vijfde ambassadeur aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse. In de week van 23-29 maart 2020 vindt de derde editie van dit culinaire evenement…
Lekker koken zonder zout

KHN en Nierstichting komen met nieuwe vakwedstrijd

Koninklijke Horeca Nederland en de Nierstichting dagen Nederlandse chefs uit om met minder zout de lekkerste wintersoep te maken. Het doel van de wedstrijd is om de horeca te laten zien dat koken met minder zout ook echt lekker kan zijn en ook…
Restaurant driedaagse Nierstichting

Eerste restaurants zijn bekend!

Van 23 tot en met 29 maart 2020 vindt de derde Nierstichting Restaurant Driedaagse plaats. De tweede editie van dit culinaire smaakevenement was met ruim 120 deelnemende restaurants een enorm succes. Must visit restaurants in heel Nederland…

Chefkok Rob Kramer wint Lekkerste Stamppot met minder zout op Horecava 2019

Met zijn stamppot 'Winter Wonderland' is Rob Kramer uit Venlo vandaag de grote winnaar van de kookwedstrijd ‘Wie maakt het Lekkerste Stamppotje met Minder Zout’. Initiatiefnemers van deze wedstrijd zijn Koninklijke Horeca Nederland…
Aankondiging Restaurant driedaagse Nierstichting

Eerste 50 restaurants zijn bekend!

Op 12, 13, 14 maart 2019 vindt de tweede landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse plaats. De eerste editie was een enorm succes. Bijna 100 toprestaurants serveerden aan ruim 3500 gasten heerlijke, pure gerechten met aandacht voor minder…
Nierstichting Restaurant DrieDaagse in Magazine Lekker

Lekkerrr! Nierstichting Restaurant Driedaagse in Lekker 500

Minder zout, meer plezier is het thema van de Nierstichting Restaurant Driedaagse; ook in de nieuwste editie van het toonaangevende culinaire magazine Lekker 500! Culinaire top in Nederland omarmt de driedaagse! Topchefs en tevens ambassadeurs…
Wie maakt het Lekkerste Stamppotje met minder zout

Wie maakt het Lekkerste Stamppotje met minder zout?

Om de Nederlandse horeca bewuster te maken van koken met minder zout, dagen Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Nierstichting Nederlandse koks uit om de Lekkerste Stamppot met minder zout te maken. De koks van de vijf beste recepten staan…