Nierstichting Restaurant Driedaagse: Culinair genieten bij restaurants in heel Nederland

Ben jij een fijnproever en liefhebber van pure smaken? Zet dit event dan in je agenda! Van 23 tot en met 29 maart serveren een groot aantal restaurants door heel Nederland een tasting-menu om je vingers bij af te likken. Met aandacht voor verse ingrediënten, pure smaakmakers en minder zout. Laat je verrassen door culinaire smaaksensaties en reserveer vandaag nog een tafel voor lunch of diner bij één van de deelnemende restaurants.

De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door vele must visit restaurants door heel Nederland (waaronder ook Michelin en Gault Millau) die:

  • van een lunch of diner een absolute smaakbeleving maken.
  • met verse en pure ingrediënten werken en naar het seizoen koken.
  • tijdens actiedagen minimaal een 3 gangen tasting-menu serveren met aandacht voor minder zout.
  • Naar keuze 3 -7 dagen in de actieperiode meedoen.

Het doel van dit smaakevent is om Nederlanders bewuster te maken van hun zoutgebruik. Dit is nog steeds hard nodig want op jaarbasis eten wij per persoon gemiddeld een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders hebben chronische nierschade maar helaas is niet iedereen zich daarvan bewust. Minder zout eten helpt nierschade te voorkomen.

Wil je als restaurant ook meedoen aan deze smaakvolle actie? Meld je dan hier aan..

“Als een product zout had moeten smaken, had Moeder natuur hier zelf voor gezorgd. Wij als chefs willen het voorbeeld geven, door op een creatieve manier te laten proeven dat bewuster koken met minder zout juist heel smaakvol is.”

Tim GolsteijnRestaurant Bougainville

“De Gastronomie is de ultieme omgeving om te ontdekken en te proeven dat met een zoutbewust beleid de mooiste gerechten kunnen worden bereid. Gault&Millau is supporter van de Restaurant driedaagse en roept zoveel mogelijk restaurateurs en chefs op zich hierbij aan te sluiten! “

Godfried van der LugtManaging Director Gault & Millau

Ik ben er trots op dat we kunnen bijdragen aan het wegnemen van het vooroordeel dat lekker zoutarm koken onmogelijk is. En dat middels ons merk en platform restaurantliefhebbers en restaurateurs kunnen inspireren alternatieven te gebruiken voor zout zonder concessies te doen aan de smaak, want het moet natuurlijk wel ‘lekker’ blijven.”

Annelies PijperHoofddirecteur Lekker

“Dat eten alleen lekker is met zout moet je vooral met een korreltje zout nemen! ”

Menno PostSVH Meesterkok

“het gaat om pure en heldere smaken die vooral u plezier moeten brengen!”

Lars van Galenchef-kok restaurant ’t Lansink

“Proef de ongezouten waarheid is voor mij niet alleen zout weglaten, maar met zuur, zoet, bitter en umami een andere smaakbeleving geven.”

 

Danny Rijschef-kok restaurant Vlaar