Nierstichting Restaurant driedaagse; gastronomisch genieten bij top restaurants!

Ben jij een fijnproever en houd je van pure smaken? Op 6,7 en 8 maart is de eerste landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse. Top restaurants bij jou in de buurt serveren dan een fantastisch tasting menu met aandacht voor pure smaken en minder zout voor lunch of diner.  Laat je verleiden tot culinaire smaaksensaties en reserveer nu een tafel!

De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door top restaurants door heel Nederland (ook Michelin en Gault Millau) die:

  • van een diner een absolute smaakbeleving maken;
  • tijdens actiedagen een 3-tot-5 zoutbewust tasting menu serveren;
  • 3 gangen vanaf 35 euro serveren, hoogste segment 50 euro;
  • met verse en pure ingrediënten werken en naar het seizoen koken.

Streven is om heel Nederland zoutbewuster te maken. En dat is hard nodig! Wij eten op jaarbasis een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders (circa 10 % van de bevolking) hebben chronische nierschade. Zout heeft hier een belangrijk aandeel in. Minder zout eten helpt nierschade te voorkomen

“Dat eten alleen lekker is met zout moet je vooral met een korreltje zout nemen! ”

Menno PostSVH Meesterkok

“het gaat om pure en heldere smaken die vooral u plezier moeten brengen!”

Lars van Galenchef-kok restaurant ’t Lansink

“Proef de ongezouten waarheid is voor mij niet alleen zout weglaten, maar met zuur, zoet, bitter en umami een andere smaakbeleving geven.”

 

Danny Rijschef-kok restaurant Vlaar