Nierstichting Restaurant Driedaagse: gastronomisch genieten bij restaurants in heel Nederland!

Ben jij een fijnproever en hou je van pure smaken? in de week van 23-29 maart 2020 is de derde landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse. Must visit restaurants bij jou in de buurt serveren dan een fantastisch tasting menu met pure smaken en aandacht voor minder zout tijdens lunch of diner. Laat je verleiden tot culinaire smaaksensaties bij een van de deelnemende restaurants én reserveer nu een tafel!

De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door restaurants door heel Nederland (ook Michelin en Gault Millau) die:

  • van een lunch of diner een absolute smaakbeleving maken;
  • met verse en pure ingrediënten werken en naar het seizoen koken
  • tijdens actiedagen minimaal een 3 gangen tastingmenu serveren met aandacht voor minder zout.

Streven is om heel Nederland zoutbewuster te maken. En dat is hard nodig! Wij eten op jaarbasis een kilo teveel zout per persoon. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders (circa 10 % van de bevolking) hebben chronische nierschade. Minder zout eten helpt nierschade te voorkomen.

“Dat eten alleen lekker is met zout moet je vooral met een korreltje zout nemen! ”

Menno PostSVH Meesterkok

“het gaat om pure en heldere smaken die vooral u plezier moeten brengen!”

Lars van Galenchef-kok restaurant ’t Lansink

“Proef de ongezouten waarheid is voor mij niet alleen zout weglaten, maar met zuur, zoet, bitter en umami een andere smaakbeleving geven.”

 

Danny Rijschef-kok restaurant Vlaar