Lekker uit, lekker thuis

tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse 2021

Culinair genieten met aandacht voor pure smaken en minder zout bij restaurants in heel Nederland. Dat is waar de Restaurant Driedaagse voor staat. Vorig jaar zou het de grootste editie ooit worden, maar in plaats daarvan sloot de horeca afgelopen maart noodgedwongen haar deuren. Waarmee ook het jaarlijkse smaakevenement in duigen viel.

Nieuw jasje

Opnieuw staan er voor restaurateurs zware maanden voor de deur, waarbij er op dit moment alleen afhaalmenu’s mogelijk zijn. Gelukkig blijven velen van hen met een positieve blik vooruit kijken. En maken chefs zich vol inspiratie op voor de komende editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Om er zeker van te zijn dat het evenement in 2021 door kan gaan, steken we het in een nieuw, coronaproof jasje.

Dus, ben jij een fijnproever en liefhebber van pure smaken? Zet de Nierstichting Restaurant Driedaagse dan in je agenda. In de week van 22-28 maart serveren restaurants door het hele land weer een smaakmakend tasting-menu voor lunch of diner. Met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers, en natuurlijk minder zout.

Smakelijk alternatief

Zijn de restaurants tegen die tijd (nog) gesloten, door aangescherpte coronamaatregelen? Of wensen zij naast een actiemenu in het restaurant, ook een thuis variant beschikbaar te stellen? Dan bereiden chefs het tasting-menu voor u alsnog! In een even tongstrelende take away variant. Laat je inspireren en bestel een take away (vanaf 15 maart) of reserveer een tafel (indien weer open) bij één van de deelnemende restaurants. Dit kan op restaurantdriedaagse.nl

Zoutbewust eten

Met de Restaurant Driedaagse wil de Nierstichting mensen bewuster maken van hun zoutgebruik. Want eet je te veel zout, is dat slecht voor de  gezondheid. Om je een idee te geven: op jaarbasis eten wij gemiddeld een kilo zout te veel. En dat per persoon! De hoogste tijd om te minderen dus, en zo nierschade te voorkomen. Wist u dat ruim 1,7 miljoen Nederlanders kampt met chronische nierschade? Vaak zonder dit zelf te weten. Dat is zorgelijk. Met de Driedaagse willen we je laten proeven dat minder zout betekent: meer smaak én gezonde nieren.


Wil je als restaurant ook meedoen aan deze smaakvolle actie? Meld je dan hier aan.
Vragen? Laat het ons weten via Corinne Hamming.

 “Als chef heb je een voorbeeldfunctie.  Inspireer je gasten en laat ze proeven dat minder zout eten absoluut geen smaakconcessie hoeft te zijn.“

“Door deze driedaagse word ik als chef uitgedaagd om alternatieven te gebruiken voor zout en daarmee ook gasten te inspireren! Er is nog veel te ontdekken op dat gebied.”

“Met creativiteit en de juiste producten geef je een culinaire ervaring, waarbij smaken juist rijker zijn.”

“Ik doe mee omdat ik gasten ‘ongezouten’ wil laten genieten van lekker eten. Door met mooie, pure ingrediënten te koken. Dat mogen gasten ook van je verwachten.”

“Als een product zout had moeten smaken, had Moeder natuur hier zelf voor gezorgd. Het zijn juist die pure smaken die een gerecht pas echt interessant maken.”

Partners van de Nierstichting Restaurant Driedaagse: