Lekker uit, culinair gezond genieten

tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse 2022

Culinair genieten met aandacht voor pure smaken en minder zout bij restaurants in heel Nederland. Dat is waar de Restaurant Driedaagse voor staat.

Dus, ben jij een fijnproever en liefhebber van pure smaken? Zet de Nierstichting Restaurant Driedaagse dan in je agenda. In de week van 9-15 mei serveren restaurants door het hele land weer een smaakmakend tasting-menu voor lunch of diner. Met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers, en natuurlijk minder zout.

Zoutbewust eten

Met de Restaurant Driedaagse wil de Nierstichting mensen bewuster maken van hun zoutgebruik. Want eet je te veel zout, is dat slecht voor de  gezondheid. Om je een idee te geven: op jaarbasis eten wij gemiddeld een kilo zout te veel. En dat per persoon! De hoogste tijd om te minderen dus, en zo nierschade te voorkomen. Wist je dat 2 miljoen Nederlanders kampen met chronische nierschade? Vaak zonder dit zelf te weten. Dat is zorgelijk. Met de Driedaagse willen we je laten proeven dat minder zout betekent: meer smaak én gezonde nieren.


Wil je als restaurant ook meedoen aan deze smaakvolle actie? Meld je dan hier aan.
Vragen? Laat het ons weten via Isabelle van Waesberge.

 “Als chef heb je een voorbeeldfunctie.  Inspireer je gasten en laat ze proeven dat minder zout eten absoluut geen smaakconcessie hoeft te zijn.“

“Door deze driedaagse word ik als chef uitgedaagd om alternatieven te gebruiken voor zout en daarmee ook gasten te inspireren! Er is nog veel te ontdekken op dat gebied.”

“Met creativiteit en de juiste producten geef je een culinaire ervaring, waarbij smaken juist rijker zijn.”

“Ik doe mee omdat ik gasten ‘ongezouten’ wil laten genieten van lekker eten. Door met mooie, pure ingrediënten te koken. Dat mogen gasten ook van je verwachten.”

“Als een product zout had moeten smaken, had Moeder natuur hier zelf voor gezorgd. Het zijn juist die pure smaken die een gerecht pas echt interessant maken.”

Partners van de Nierstichting Restaurant Driedaagse:

Restaurant Driedaagse op Social Media

Volg ons op Facebook